T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı - Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalı

Daha önceleri Elektrik bölümü olarak eğitim verdiğimiz bölümümüz yeni megep eğitimi kapsamında Elektrik – Elektronik Bölümü olarak isim değiştirmiştir. Alt dal olarak da Endüstriyel Bakım ve Onarım dalının eğitim öğretimi yapılmaktadır. Bu dalın içeriği elektronik ve otomasyon ağırlıklı olup sanayinin ihtiyacı olan bir daldır. 10. sınıfta alan ortak dersleri okutulmakta olup 11 ve 12 sınıfta dal eğitimine ait dersler bulunmaktadır.
elektrik 

Bölümümüzde  
Tesisat  Atölyesi
Kumanda Atölyesi    
PLC  Atölyesi
Bobinaj Atölyesi
Elektronik Atölyesi
Elk. Elkt. Mak ve Ölçme. Laboratuarı         mevcuttur. 

Tesisat Atölyesi: Bu atölyede 10. sınıf müfredatında bulunan zayıf akım (haberleşme ve bildirim: zil ve kapı otomatiği) tesisatları kuvvetli akım ( anahtar priz, aydınlatma, merdiven otomatiği ve fluoresant lamba ) tesisatları eğitimi yapılmaktadır. 

Kumanda Atölyesi: Bir ve üç fazlı cihazların kontaktör, röle, zaman rölesi, buton, sınır anahtarı, salter ve diğer kumanda elemanları ile kumandasının yapıldığı eğitim verilmektedir. 

PLC Atölyesi: Kumanda atölyesinde yapılan işlerin bilgisayarla  proğramlanan  PLC cihazı ile yapıldığı kumanda eğitimi verilmektedir. 

Bobinaj Atölyesi: Bir fazlı ve üç fazlı doğru ve alternatif akım motorlarının endüvi ve stator sarımlarının eğitim ve öğretimi yapılmakta olup, Endüstriyel bakım onarım dalında bu öğretime ait müfredat bulunmamaktadır. 

Elektronik Atölyesi: Temel elektronik ve Endüstriyel elektronik derslerinin eğitimi verilmektedir.  Elektronik devrelerin tasarımı, yapımı, tamiri eğitim ve öğretimi bu atölyede verilmektedir. 

Elektrik-Elektronik Ölçme Laboratuvarı: Elektrik ve Elektronik ölçmelerinin yanı sıra, devresinde elektrik elektronik devre bulunan cihazlarla ilgili ölçme işlemleri de yapılmaktadır. Ayrıca elektrik makineleri ile ilgili deney ve ölçme işlemleri de yapılabilmektedir. 

Elektrik-Elektronik Alanı Bölüm Tanıtımı Dosyası:meb_iys_dosyalar/34/10/967496/dosyalar/2020_09/10202558_elektrik.pptm

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 10.09.2020 21:19 - Görüntülenme: 14409
  Beğen | 2  kişi beğendi