T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı - Yazılım Geliştirme Dalı

Yapılan en güzel değişikliklerden biri de Mesleki Eğitime gelen öğrencilerin 9. sınıf itibariyle bölümlerini seçerek eğitimlerine bölümlerinden devam etmeleri olmuştur. Gelen öğrenci direkt olarak eğitime bölümde başlayacağı için bu bölümünü sevmesi ve disiplin açısından olumlu olacaktır.

Bir diğer değişiklik ise öğrenciler 12. sınıfta 3 gün staja giderken artık 4 gün staja gideceklerdir.

Bilişim Teknolojileri Alanı Dalları 

Bilişim Teknolojileri Alanı 4 Dal iken (Veri Tabanı Programcılığı, Ağ İşletmenliği, Web Programcılığı, Bilgisayar Teknik Servisi) şu anki yapılan değişiklik ile 2 dala indirilmiştir. 

Bu dallar; 

- Yazılım Geliştirme Dalı

- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı

olarak belirlenmiştir. 

Dersler çağımıza göre yenilenmiş ve dersler büyük ölçüde değişmiştir. Bu bilişim teknolojileri alanı açısından oldukça sevindiricidir. Bilişim Teknolojileri alanı en hızlı değişen ve gelişen bölümlerden birisidir. Dersler 9. sınıfta iki dal içinde aynıdır. 9. sınıftan sonra Robotik Kodlama dersi hariç tamamen zorunlu dersler iki dalda farklıdır. 

9. sınıfta okunacak 11 saat zorunlu dersler; Mesleki Gelişim Atölyesi (2 Saat), Programlama Temelleri (4 Saat), Bilişim Teknolojilerini Temelleri (3 Saat), Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları (2 Saat). 

2 Saat Seçmeli olarak ders seçilecektir.

- Yazılım Geliştirme Dalı

10. sınıfta  14 saat zorunlu dersler; Nesne Tabanlı Programlama (10 Saat), Robotik Kodlama (4 Saat)

11. sınıfta 17 saat zorunlu dersler; Web tabanlı Uygulama Geliştirme (8 Saat), Mobil Uygulamalar (5 Saat), Grafik Canlandırma (4 Saat). 

9 Saat Seçmeli derslerden seçilecektir.

12. sınıfta 7 saat meslek dersi seçmeli ders olarak seçilecektir.

05-04-2023

Bilişim Teknolojileri Alanı Seçmeli Meslek Dersleri Tablosu

 

Seçmeli dersler günümüz teknolojisine uyumlu hale getirilmeye çalışılmıştır. Birçok yeni ders eklenmiştir. Bu dersler; Elektronik Uygulamaları, Mikrodenetleyici, Web Programcılığı, Açık Kaynak İşletim Sistemi, Ağ Projesi, Blok Zincir, Mesleki Yabancı Dil, Nesnelerin İnterneti, Oyun Programlama, Web Tabanlı İçerik Yönetimi, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Yazılım Projesi, Programlama, Dijital Tasarım, Sosyal Medya.

05-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2023 - Güncelleme: 05.04.2023 02:17 - Görüntülenme: 1426
  Beğen | 0  kişi beğendi